Περιοχή

Η Σιθωνία βρίσκεται στη μεσαία χερσόνησο της Χαλκιδικής. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιλέγεται κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές.

Κατά την περιήγησή σας στην περιοχή της Σιθωνίας έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ατελείωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, θαυμάσιες χρυσαφένιες παραλίες μοναχικούς ορμίσκους πλάι σε ελαιώνες, γαλήνια ψαροχώρια, αλλά και εκπληκτική αρχιτεκτονική σε σπίτια και εκκλησίες.

Ένας τέλειος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου , καθώς με ένα απλό φύσημα του αέρα τα πεύκα συναντούν τα κύματα.

Κάθε μέρος της Σιθωνίας είναι διαφορετικό και μοναδικό. Όλες οι περιοχές όπως η Νικήτη, Άγιος-Νικόλαος, Μεταγγίτσι, Πυργαδίκια, Νεός Μαρμαράς, Παρθενώνας, Βουρβουρού, Όρμος Παναγιάς, Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Σάρτη, Συκιά, θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη σας χαρίζοντάς σας υπέροχες αναμνήσεις.

Η Μεταμόρφωση είναι ένα πανέμορφο τουριστικο χωριό στην αρχή της Σιθωνίας, 95 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Κτισμένο πάνω σε μία καταπράσινη πλαγιά από αιωνόβια πεύκα, δίπλα στη θάλασσα, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, η καταγάλανη και καθαρή θάλασσα, οι δαντελένιες ακρογιαλιές της, την έκαναν γνωστή πολύ νωρίς στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Στο χωριό υπάρχουν οικογενειακά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες,καφετέριες, πιτσαρίες και μία οργανωμένη παιδική χαρά.